Pateuri cu dovlecei şi mozzarella

Printeaza

O reteta de pateuri cu dovlecei si mozzarella din: foitaj, sos bechamel, dovlecei, ou, parmezan, usturoi, ulei de masline extravirgin, oregano, sare si piper.

Ingrediente:Pateuri cu dovlecei şi mozzarella

  • 250 g foitaj
  • 300 g sos bechamel
  • 200 g mozzarella
  • 3 dovlecei mici (zucchini)
  • 1 ou
  • 1 lingură parmezan ras
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • oregano
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Taie mozzarella cubuleţe şi pune-o într-un castron. Adaugă sosul bechamel, aromează cu ore­gano, sare şi piper, apoi pasează brânza şi omogenizează compoziţia. Spală dovleceii, curăţă-i de coajă şi taie-i rondele (păs­trează patru pentru decor); căleşte-i într-o tigaie cu ulei de măsline încins, împreună cu usturoiul pisat.

Incorporează dovleceii căliţi în compoziţia de mozzarella, pune parmeza­nul şi amestecă bine. Intinde aluatul şi taie-1 în patru pătrate, aşază-le într-o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt şi înţeapă cu furculiţa din loc în loc.

Pune în centrul fiecărui pătrat compoziţie de mozza­rella. Pliază colţurile de aluat spre interior, dându-le forma de plic. Aşază în centrul fiecăruia o bucăţică de dovlecel şi unge-le cu ou bătut.

Coace pateurile circa 20 de minute în cuptorul preîn- călzit la 200° C. Când au devenit aurii, scoate-le din cuptor si lasă-le să se răcorească înainte de a le servi.

Pateuri cu dovlecei şi mozzarella

Pateuri cu dovlecei şi mozzarella

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.