Pateuri cu ciuperci, ceapa verde si varza

Printeaza

Pateuri cu ciuperci, ceapa verde si varza din: foi de placinta, ciuperci, morcov, telina, ceapa verde, foi de varza, sos de soia, piper, ulei.

Ingrediente:Pateuri_cu_ciuperci_ceapa_verde_si_varza

  • 400 g foi de placinta
  • 5 ciuperci
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 foi de varza
  • sos de soia
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Taie legumele fideluţă. Incinge o lingură cu ulei (de floarea- soarelui ori susan) şi căleşte legumele. Când sunt gata, presară un pic de piper şi picură sos de soia cât să dea gust legumelor, fără să le umezeşti prea mult.

Suprapune câte două foi şi taie-le în pătrate cu latura de 10 sau 15 cm. Unge-le cu albuş pe margine şi pune o lingură cu umplutură de legume într-un colţ.

Rulează până la jumătatea pătratului de aluat, suprapune marginile din stânga şi dreapta (ca pe plic) şi rulează în continuare, formând astfel pacheţelele.

Aşază-le, cu închizătura în jos, în tava tapetată cu hârtie de copt şi dă-le la cuptorul încins până ce se auresc.

Serveşte-le cu sos de soia ori picant.

Pateuri cu ciuperci, ceapa verde si varza

Pateuri_cu_ciuperci_ceapa_verde_si_varza

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ma duc sa mi iau niste pateuri ca mi-ai facut pofta :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.