Pateuri cu branza de oi si oua ochiuri

Printeaza

Pateuri cu branza de oi si oua ochiuri din: făină, drojdie, ou, sare, zahăr, margarină sau ulei sau untură topită, apă călduţă, lapte, ouă, brânză frământată de oi.

Ingrediente:Pateuri cu branza de oi si oua ochiuri

  • 1 kg făină
  • 1 cub de drojdie
  • 1 ou
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă zahăr
  • 3-4 linguri margarină sau ulei sau untură topită
  • 1 cană cu apă călduţă sau lapte

Pentru umplutură:

  • 10 ouă
  • 500 g brânză frământată de oi
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare:

Frămânţi din toate ingre­dientele un aluat omogen, pe care îl laşi la crescut. împărţi aluatul în sfere mici; pe fie­care cerc modelat întinzi câte 2 linguri cu brânză.

Rulezi marginile din cele două părţi opuse; aduni şi lipeşti şi celelalte margini, făcând o bărcuţă.

In fiecare bărcuţă, după ce ai lăsat-o la crescut, spargi câte un ou; ungi marginile cu ou bătut şi dai bărcuţele la cuptor, până ce aluatul se va rumeni, iar oul se va închega.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.