Pateuri cu bacon, menta si mascarpone

Printeaza

Pateuri cu bacon, menta si mascarpone din: bacon, mazare, mascarpone, parmezan, oua, menta, aluat, faina.

Ingrediente:Pateuri_cu_bacon_menta_si_mascarpone

  • 200 g bacon, taiat in bucati mici
  • 225 g mazare congelata
  • 140 g mascarpone
  • 25 g de parmezan, ras, plus extra
  • 2 oua medii
  • 1 mana mica de menta, frunzele tocate
  • 400 g aluat de foitaj
  • faina, pentru intins foitajul

 

Mod de preparare:

Pune baconul într-o tigaie mare şi prăjeşte-l până când devine crocant, circă 8 minute, apoi lasă-l pe un şervet de hârtie care să absoarbă grăsimea. Intre timp, toarnă apă clocotită peste mazăre şi las-o să se înmoaie 5 minute, apoi scurge-o.

Incinge cuptorul la 200°C. Când baconul şi mazărea s-au răcit, ameştecă-le bine într-un bol. Incorporează brânza mascarpone, parmezanul, 1 ou şi menta, apoi asezonează cu piper negru.

Intinde foitajul pe o suprafaţă presărată cu puţină făină, până ajunge la o grosime de circa 1,7 mm. Decupează cercuri folosind o formă cu diametrul de 12cm. Transferă umplutura în mijlocul fiecărei bucăţi de foitaj. Unge marginile cu ou bătut şi împachetează foitajele, apăsând pe o parte pentru a le sigila.

Unge-le la suprafaţă cu încă puţin ou bătut şi presară pe ele parmezan. Aranjează-le în 2 tăvi subţiri de copt, presărate cu făină. Coace-le 25 de minute. Lasă-le să se răcească, apoi ţine-le la frigider.

Pateuri cu bacon, menta si mascarpone

Pateuri_cu_bacon_menta_si_mascarpone

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.