Pateuri calde cu bacon şi cartofi

Printeaza

O reteta de pateuri calde cu bacon si cartofi din: cartofi, ricotta, bacon, parmezan, ou, ulei de masline extravirgin, ou, civeta sau ceapa verde, sare, piper, branza brie, smantana si parmezan.

Ingrediente:Pateuri calde cu bacon şi cartofi

  • 200 g cartofi
  • 150 g ricotta
  • 60 g bacon
  • 4 linguri parmezan ras
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 50 g civetă sau ceapă verde
  • sare şi piper

pentru sos:

  • 200 g brânză Brie
  • 250 ml smântână
  • 2 linguri parmezan ras
  • sare şi piper

Mod de preparare:

Curăţă cartofii, taie-i mai întâi rondele cu grosimea de 2 mm, apoi bastonaşe subţiri. Pune-i în apă clocotită cu sare şi fierbe-i 2-3 minute. Scurge-i de apă, lasă-i să se răcească şi aşază-i într-un castron mai mare. Intre timp, taie baconul bas­tonaşe şi prăjeşte-1 puţin în ulei de măsline. Când a devenit auriu, scoate-I pe hârtie absorbantă.

Pune peste cartofi baconul, ricotta, oul, parmezanul ras, un praf de sare, piper, după gust, şi civeta (sau ceapa verde) tocată mărunt. Amestecă toate ingredientele până când obţii o compoziţie densă.

Intinde aluatul şi taie cercuri cu o formă de 10-12 cm diametru. Pune pe ju­mătate din ele (pe mijloc) câte o lingură de umplutură. Unge aluatul cu ou bă­tut şi aşază deasupra alt cerc de aluat, lipind bine marginile. Unge pateurile cu ou, aşază-le pe o tavă neaderentă şi coace-le 15-20 de minute în cuptorul încălzit la 180° C.

Taie brânza Brie cubuleţe după ce, în prealabil, ai curăţat-o de coajă. Pune-o într-o cratiţă, adaugă smântână, parmeza­nul ras, sare şi piper, după gust, apoi lasă-le să fiarbă până când dau în clocot. Opreşte focul şi lasă compoziţia să se răcorească.

Scoate pateurile din cuptor şi aşază-le pe un platou. Serveşte-le călduţe, cu sosul de brânză Brie alături.

Pateuri calde cu bacon şi cartofi

Pateuri calde cu bacon şi cartofi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.