Pateuri cu brânză telemea

Printeaza

O reteta de pateuri cu branza telemea din: aluat, telemea, oua, lamaie, ulei, chimen, cascaval si sare.

Ingrediente:

  • 800 g aluat foitaj
  • 300 g telemea
  • 2 oua (doar galbenusurile)
  • 1 lamaie
  • 20 ml ulei
  • putin chimen si cascaval ras (pentru presarat deasupra)
  • sare

 

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Razi coaja de lămâie. Telemeaua o sfărâmi cât mai mărunt. Intr-un vas, amesteci telemeaua cu un gălbenuş, coaja rasă de lămâie şi chimenul. Pe o planşetă, întinzi fo­ile de aluat, iar deasupra pui um­plutură pe fiecare foaie, rulezi pe lungime, apoi tai ruloul în bucăţi cu latura de 3-4 cm.

Aşezi pateurile pe o tavă stropită cu ulei şi le ungi cu gălbenuşul bătut, le presari cu caşcaval ras şi cu chimen şi le coci în cuptorul încins la 150 de grade Celsius la 30 de minute.

Pateuri cu brânză telemea

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • pateuri cu telemea
  • cum se fac pateurile cu branza

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.