Pateu din legume

Printeaza

Pateu din legume din: cartofi, morcovi, telina, radacina de patrunjel, pastarnac, dovlecei, spanac, unt, pesmet, concentrat si piper.

Ingrediente:Pateu_din_legume

  • 1 kg cartofi
  • 3 morcovi
  • 1 telina
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 2 dovlecei
  • 4 legaturi spanac
  • 100 g unt
  • 2 lingurite pesmet
  • 1 lingurita concentrat
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe, îi fierbi în apă împreună cu 1 linguriţă de concentrat, îi scoţi şi îi pasezi. In apa rămasă, fierbi celelalte legume, curăţate şi tăiate bucăţele.

Ungi o tavă de chec cu unt, o tapetezi cu pes­met, aşezi jumătate din cantitatea de cartofi, aranjezi legumele, iar deasupra întinzi restul de piure de cartofi.

Presari pipet, pui din loc in loc feliute de unt si dai tava la cuptorul incalzit, pana se formeaza coaja la suprafata.

Pateu din legume

Pateu_din_legume
Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.