Pateu delicios de iepure

Printeaza

Pateu delicios de iepure din: organe de iepure, ceapa, morcov, telina, cartofi, dafin, piper boabe, cuisoare, sare, vin rosu, slanina, oua, piper.

Ingrediente:Pateu delicios de iepure

  • organe de iepure
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 2-3 cartofi
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingurita piper boabe
  • 2-3 cuisoare
  • sare
  • 1 pahar vin rosu
  • 250gr slanina
  • 2 oua
  • piper, sare

Mod de preparare:

Toate organele de la un iepure se fierb cu o ceapă, un morcov, o ţelină, 2-3 cartofi, 2-3 foi de dafin, o linguriţă de piper boabe, 2-3 cuişoare, sare.

La sfârşit, când carnea este aproape moale, turnăm deasupra un pahar de vin roşu şi mai lăsăm să dea câteva clocote.

După ce s-a răcit, dăm carnea prin maşina de tocat de 2-3 ori.

Amestecăm cu 250 g slănină tăiată bucăţele mici, 2 ouă întregi, sare şi piper, dacă mai este nevoie.

Amestecăm bine această compoziţie, după care o aşezăm în forma dorită.

Fierbem pateul în bain-marie 2-3 ore. La sfârşit îl putem pune câteva minute la cuptor.

De abia a doua zi îl răsturnam pe platou.

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.