Pateu de iepure (varianta)

Printeaza

Pateu de iepure

Ingrediente:Pateu de iepure (varianta)

  • 1 muşchi întreg de iepure
  • 2 cepe
  • 200 g unt pen­tru frecat şi în plus de acoperit carnea
  • 4 gălbe­nuşuri
  • 250 g muştar
  • aspic
  • sare
  • piper

Garnitură :

  • ouă răscoapte
  • gogoşari
  • pătrunjel

Mod de preparare:

Scoatem tot muşchiul de pe spinarea iepurelui. îl curăţăm bine de piele, îl tăiem în bucăţi mici şi îl punem într-o cratită cu ceapă şi cu unt cald, cît să acopere carnea. Dăm cratiţa la cuptor şi lăsam muşchiul să fiarbă în unt. După ce s-a fiert carnea, o scoatem şi o dăm de 3 ori prin maşina de tocat.

Frecăm unt proaspăt pînă se face ca o umă. Adăugăm gălbenuşurile de ouă rascoapte şi muştar, amestecăm bine împreună cu carnea şi ţinem această compoziţie două ore la rece. In acest timp topim aspicul şi îl turnam cam de un deget în forma unde se face pateul. Dăm forma rece şi lăsăm să se închege aspicul, poi întindem compoziţia peste aspic, la­nd liber un spaţiu de două degete de la îretele formei. Ducem forma puţin la ice, ca să se întărească mai bine compoziţia.

Turnăm deasupra restul de aspic şi dăm din nou la rece. Cînd servim la masă, muiem puţin forma în apă fierbinte şi răsturnăm pateul pe o farfurie. Servim cu garnitură de gogoşari, ouă răscoapte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.