Pateu de ficat de pasăre, cu lapte

Printeaza

Pateu de ficat de pasăre, cu lapte

Ingrediente:Pateu de ficat de pasăre, cu lapte

  • 1 ficat de gîscă sau 2-3 de găină
  • 2 cepe (facultativ)
  • 150 g unt
  • 2-3 linguri lapte
  • sare
  • gogoşari
  • castraveciori
  • ouă

 

Mod de preparare:

Se taie cepele în patru, se aşază pe fundul unei cratiţe mici, se pune o lingură de unt, ficatul, laptele şi 2-3 lin­guri de apă.

Se acoperă cratiţa şi se lasă la foc mic pînă scade cu totul apa. După ce s-a răcit, se dă prin maşina de tocat cu ceapă cu tot, se pune într-un castron şi se freacă cu restul de unt pînă devine ca o pastă spumoasă.

La sfîrşit se adaugă sarea trebuincioasă, se amestecă, se aşază pe o farfurie de servit şi se garniseşte cu gogoşari acri, castraveciori acri şi ouă răscoapte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.