Pate vegetal din boabe de fasole

Printeaza

Pate vegetal din boabe de fasole din: fasole, masline, ceapa, usturoi, smantana, untura, lamaie, sare, piper, chili, rozmarin, ulei.

Ingrediente:Pate vegetal din boabe de fasole

  • 150 g fasole albă uscată
  • 100 g măsline negre
  • 1 ceapă mică
  • 1 căţel de usturoi
  • 1-2 linguri smântână
  • 1 lingură untură de cocos sau unt
  • zeamă de lămâie
  • sare
  • piper colorat
  • fulgi de chili
  • rozmarin
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Fasolea se pune la înmuiat în apă rece pentru o noapte. Se strecoară şi se pune la fiert în apă rece. Ceapa şi usturoi uhnărunţite se-înăbuşem untura de cocos împreună cu rozmarinul.

Se strecoară fasolea, se lasă 2-3 linguri de zeamă de fiert, se adaugă amestecul de ceapă şi usturoi şi se mixează cu blenderul vertical.

Se adaugă măslinele mărunţite şi smântână, se asezonează cu sare, piper, fulgi de chili şi zeamă de lămâie. Se stropeşte cu puţin ulei de măsline şi se serveşte cu pâine integrală.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.