Pate fin

Printeaza

Pate fin din: unt, ficat de pui, vin de Madeira, ceapa rosie, usturoi, cimbru verde, smantana, sare si piper.

Pate_fin

 

Ingrediente:

  • 225 g unt
  • 400 g ficăţei de pui
  • 45-60 ml vin Madeira (sau rom alb)
  • 3 cepe roşii mari
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingură de cimbru verde
  • 2 linguri de smântână grasă
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Topeşte într-o crăticioară 75 g de unt la foc mic până apar bule şi devine clar. Topeşte 40 g de unt într-o tigaie şi prăjeşte ficăţeii tăiaţi bucăţi până se rumenesc uniform (dacă îi prăjeşti prea mult, se vor întări). Adaugă vinul şi lasă-i să se răcorească. Pune ficăţeii în robotul de bucătărie.

Topeşte 25 g de unt şi căleşte ceapă până se înmoaie. Adaugă usturoiul tocat fin şi mai prăjeşte 2-3 minute. Adaugă acest amestec peste ficăţei, împreună cu untul rămas şi smântână. Mixează până obţii o pastă fină. Adaugă sare, piper şi cimbru. Amestecă. Toarnă în folie alimentară şi leagă la capete. Ţine 4 ore la rece.

Taie în rondele şi serveşte pe biscuiţi săraţi.

 

Pate fin

Pate_fin

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.