Pate din gască

Printeaza

Pate din gască

Ingrediente:Pate din gască

  • 600 g ficat de gâscă
  • 1 cană cu lapte
  • 4 gălbenuşuri
  • 150gunt
  • 2-3 foi de dafin
  • sare
  • boabe de piper

Mod de preparare:

Curăţă bine ficatul să nu rămână urme de fiere şi lasă-l cel puţin 2-3 ore în lapte, la temperatura camerei. într-o cratiţă, pune la fiert apă cu puţină sare, câteva boabe de piper şi foile de dafin. Când începe să clocotească, pune ficatul şi fierbe-l aproximativ 15-20 de minute, la foc moderat.

Lasă apoi ficatul la răcit în apa în care a fiert. Taie-l apoi cubuleţe potrivite. Trece ficatul printr-o sită deasă, dar numai jumătate din cantitate. Separat, freacă într-un castron untul tăiat cubuleţe cu gălbenuşurile şi un praf de sare. Adaugă apoi pasta de ficat şi după ce s-a omogenizat bine pune şi restul de ficat tăiat cubuleţe.

Pateul astfel obţinut aşază-l pe o folie, pe lungime, după care rulezi uşor. Lasă-l la rece până a doua zi. Dacă vrei să nu te mai complici pune-l direct în borcanele spălate bine şi uscate.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place pateul facut in casa, este mai bun decat cel din comert si cu mai mult ficat 🙂 O sa pregatesc si eu in pate de gasca.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.