Pate din gască
PrinteazaPate din gască
- 600 g ficat de gâscă
- 1 cană cu lapte
- 4 gălbenuşuri
- 150gunt
- 2-3 foi de dafin
- sare
- boabe de piper
Mod de preparare:
Curăţă bine ficatul să nu rămână urme de fiere şi lasă-l cel puţin 2-3 ore în lapte, la temperatura camerei. într-o cratiţă, pune la fiert apă cu puţină sare, câteva boabe de piper şi foile de dafin. Când începe să clocotească, pune ficatul şi fierbe-l aproximativ 15-20 de minute, la foc moderat.
Lasă apoi ficatul la răcit în apa în care a fiert. Taie-l apoi cubuleţe potrivite. Trece ficatul printr-o sită deasă, dar numai jumătate din cantitate. Separat, freacă într-un castron untul tăiat cubuleţe cu gălbenuşurile şi un praf de sare. Adaugă apoi pasta de ficat şi după ce s-a omogenizat bine pune şi restul de ficat tăiat cubuleţe.
Pateul astfel obţinut aşază-l pe o folie, pe lungime, după care rulezi uşor. Lasă-l la rece până a doua zi. Dacă vrei să nu te mai complici pune-l direct în borcanele spălate bine şi uscate.
Pofta buna!
Imi place pateul facut in casa, este mai bun decat cel din comert si cu mai mult ficat 🙂 O sa pregatesc si eu in pate de gasca.