Pate de ficat cu rozmarin

Printeaza

Pate de ficat cu rozmarin din: ficat de vitel, unt, ulei, ceapa, castravete in otet, sare, piper, cimbru, masline, rozmarin.

Ingrediente:Pate_de_ficat_cu_rozmarin

  • 1 kg ficat de vitel
  • 1 pachet (200 g) unt
  • 100 ml ulei
  • 2-3 cepe
  • 1 castravete in otet
  • sare
  • piper
  • putin cimbru de gradina
  • cateva masline
  • rozmarin, de preferat verde

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în uleiul încins. Când a devenit sticloasă, adaugi ficatul, în prealabil spălat şi tăiat în cubuleţe. După ce ficatul s-a pătruns, îl laşi să se răcească. Dai de două ori prin maşina de tocat ceapa şi ficatul.

Mixezi într-un bol untul moale, aflat de 1 oră la temperatura camerei, împreună cu pasta de ficat. Condimentezi pasta după gust şi încorporezi pe rând felii de măsline şi castra¬vetele decojit şi tăiat în cubuleţe cât mai fine. La final sărezi, dacă mai este nevoie.

Tapetezi cu folie de plastic o mică tavă pentru chec, aşezi câteva crenguţe de rozmarin şi întinzi dea¬supra pasta de ficat. O consumi după ce ai răcit-o în frigider 2-3 ore.

Pate de ficat cu rozmarin

Pate_de_ficat_cu_rozmarin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.