Pate de carne

Printeaza

Pate de carne din: carne de porc, pate de pui, ceapa, unt, smantana, oua, salvie, busuioc, piper, sare.

Ingrediente:Pate_de_carne

  • 1 kg carne de porc tocata
  • 400 g pate fin de pui
  • 1 ceapa
  • 2 linguri cu unt
  • 2 linguri smantana
  • 4 oua
  • salvie
  • busuioc
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă ceapa şi tai-o în cuburi mici. Pune untul la încins şi căleşte ceapa până ce devine sticloasă.

Stinge focul şi las-o să se răcorească, într-un castron, amestecă pateul de porc cu carnea tocată, condimentează cu câteva frunze de busuioc şi salvie tocate mărunt şi potriveşte gustul de sare şi piper (foloseşte piper boabe pisat).

Adaugă smântână şi ouăle bătute. Amestecă până ce se omogenizează compoziţia.

Unge o tavă de cozonac cu puţin unt şi tapeteaz-o cu făină, apoi pune amestecul de carne şi dă la cuptor pentru o oră.

Pate de carne

Pate_de_carne

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.