Pate de casa

Printeaza

O reteta de pate de casa din: ficatei de pui, ceapa, supa de pui, unt, smantana, busuioc, sare si piper.

Ingrediente:Pate de casa

  • 1 kg ficatei de pui
  • 2 cepe
  • 250 ml supa de pui
  • 100 g unt
  • 2 linguri cu smantana
  • busuioc
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă şi spală ficăţeii şi lasă-i să se scurgă. Intre timp, căleşte ceapa tăiată mărunt în două linguri cu unt to­pit, până când devine sticloasă. Adaugă ficăţeii.

Presară un praf de piper şi lasă pe foc să se înăbuşe.

Toarnă supa şi opreşte focul numai după ce a scăzut. Trece totul printr-o sită sau pasează cu blenderul împre­ună cu 2-3 frunze de busuioc, încorporează restul de unt şi smântână şi potriveşte gustul de sare.

Serveşte cu biscuiţi să­raţi sau pâine prăjită.

Pate de casa

Pate de casa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.