Pate au foie de canard
PrinteazaPateurile din ficat sunt foarte populare in intreaga lume. Cea mai eleganta variants a acestora fiind pate de foie gras, insa si pateul facut din ficat obisnuit de rata (nu de rata indopata) are un gust bogat si, in orice caz, rafinat.
In Franta, pateul din ficat de rata ambalat, din comert, este in general de calitate buna; cu toate acestea, nimic nu se compara cu bogatia gustului unui pate proaspat preparat, intr-un restaurant bun.
Aroma naturala foarte bogata a ficatului de rata este pusa in valoare, in multe retete, cu smantana si coniac sau alte ingrediente, precum boabele de piper intregi. Daca mai puneti pe deasupra si un strat de unt decantat sau un jeleu facut din alcool obtineti o terina cu un aspect impresionant.
Se consuma cu felii subtiri de paine prajita sau cu briose putin prajite.
In Franta, este o mojicie sa servesti pateul de rata cu paine prajita cu unt, intrucat pateul in sine are o aroma suficient de bogata.
Pate au foie de canard
Pofta buna!