Pate au foie de canard

Printeaza

Pate au foie de canard

Pateurile din ficat sunt foarte populare in intreaga lume. Cea mai eleganta variants a acestora fiind pate de foie gras, insa si pateul facut din ficat obisnuit de rata (nu de rata indopata) are un gust bogat si, in orice caz, rafinat.

In Franta, pateul din ficat de rata ambalat, din comert, este in general de calitate buna; cu toate acestea, nimic nu se compara cu bogatia gustului unui pate proaspat preparat, intr-un restaurant bun.

Aroma naturala foarte bogata a ficatului de rata este pusa in valoare, in multe retete, cu smantana si coniac sau alte ingrediente, precum boabele de piper intregi. Daca mai puneti pe deasupra si un strat de unt decantat sau un jeleu facut din alcool obtineti o terina cu un aspect impresionant.

Se consuma cu felii subtiri de paine prajita sau cu briose putin prajite.

Pate_au_foie_de_canard _05

In Franta, este o mojicie sa servesti pateul de rata cu paine prajita cu unt, intrucat pateul in sine are o aroma suficient de bogata.

Pate_au_foie_de_canard _08

Pate au foie de canard

Pate au foie de canard

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.