Păstrăvi rasol

Printeaza

Păstrăvi rasol

Păstrăvi rasol

Ingrediente:

  • 4 păstrăvi de câte 250-300 g fiecare
  • 500 g cartofi
  • un morcov
  • o rădăcină de pătrunjel
  • o ceapă
  • o legătură de mărar
  • sare
  • piper
  • o lingură de unt
  • oţet

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală morcovul, rădăcina de pătrunjel şi ceapa, după care se pun la fiert în apă rece

Când au fiert, se adaugă în apă şi peştele, curăţat şi spălat. Când peştele e gata, se scoate pe un platou şi, în apa în care a fiert, se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi în sferturi.

Se lasă să fiarbă la foc mic, ca să nu se fărâmiţeze. Se scot apoi cartofii şi se pun împrejurul păstrăvilor, pe acelaşi platou. Cartofii se stropesc cu unt topit.

Se ia o parte din zeama în care au fiert, pe rând, legumele, păstrăvii şi cartofii şi se adaugă în ea, după gust, oţet, sare şi piper, precum şi mărarul tocat mărunt. Se stropesc cu această zeamă obţinută fie numai peştele fie şi cartofii, sau se aduce separat la masă, într-o sosieră.

Păstrăvi rasol

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun rasolul de pastrav. Chiar va recomand sa incercati.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.