Pastravi rasol in aspic

Printeaza

Pastravi rasol in aspic din: pastravi, zarzavat, ceapa, gelatina, vin rosu, sare, piper, foaie de dafin, albusuri, patrunjel, lamaie.

 

Ingrediente:

  • 6 păstrăvi
  • 100 g zarzavat
  • 1 ceapă
  • 6 foi de gelatină
  • 1 pahar vin roşu
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin
  • 2 albuşuri
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1/2 lămaie

 

Mod de preparare:

Zarzavatul, ceapa, dafinul se fierb în 1 1 apă cu sare şi apoi se pun păstrăvii şi se mai fierb 3- 4 minute la foc domol.

După răcire păstrăvii se scot, se curăţă cu un cuţitaş de oscioare, pe la burtă şi se aşază pe un platou

Din zeama în care au fiert, se face un aspic cu 2 albuşuri bătute, gelatina şi vinul roşu .

Cînd aspicul s-a răcit, se napează păstrăvii şi se pun la frigider.

Se garnisesc cu felii de lămaie fără coajă, pătrunjel şi aspic tocat.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Păstrăv cu lămâie

Pastravi in sos de vin alb

O reteta delicioasa de pastravi in sos de vin alb din: pastravi, vin, apa, morcovi, ceapa, patrunjel, telina, boabe de piper, sare si felii de lamaie. Ingrediente: 1 kg de păstrăvi 1  l de vin 1/4 l apă 2   morcovi 2 cepe pătrunjel 1 frunză de telină 10 boabe de piper sare 2 – 3 […]

 

Pastravi pe pat de cartofi

Pastravi pe pat de cartofi

O reteta de pastravi pe pat de cartofi din: pastravi, cartofi, ardei, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, sare, pipet, zeama de lamaie, patrunjel verde si mujdei de usturoi. Ingrediente: 6-8 păstrăvi de mărime potrivită un kg cartofi 700-800 g din alte legume pe care le ai la îndemână: ardei, ceapă, mor­cov, rădăcină de pătrunjel, sare, […]

 

File de pastrav la gratar

Pastravi la gratar umpluti cu garnitura de cartofi pai

 Pastravi la gratar umpluti cu garnitura de cartofi pai Ingrediente: 6 păstrăvi a 200 g 300 g fileu de peşte 1 ou puţin lapte sare piper 400 g cartofi 1 legătură de pătrunjel ulei pentru prăjit cartofi 1/2 lămaie 1 felie de franzelă   Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, se spală şi cu un […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.