Pastravi pe pat de cartofi

Printeaza

O reteta de pastravi pe pat de cartofi din: pastravi, cartofi, ardei, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, sare, pipet, zeama de lamaie, patrunjel verde si mujdei de usturoi.

Ingrediente:Pastravi pe pat de cartofi

  • 6-8 păstrăvi de mărime potrivită
  • un kg cartofi
  • 700-800 g din alte legume pe care le ai la îndemână: ardei, ceapă, mor­cov, rădăcină de pătrunjel, sare, piper, zeamă de lămâie, pătrunjel verde

facultativ:

  • mujdei de usturoi

 

Mod de preparare:

Peştii se eviscerează, se spală şi se freacă puţin cu sare şi zeamă de lămâie. Legumele se taie în bucăţi de mărime potrivită. Se toarnă unt­delemn într-o tavă mare, se aşază ceapa şi cartofii, iar peste ei se pun păstrăvii. Printre ei se presară legumele.

Se adaugă sare, piper, după gust. Se aşază deasupra câteva cuburi de unt şi se dă tava la cuptor. Când sunt gata, se presară pătrunjel verde şi, eventual, se toarnă mujdei.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.