Pastravi la cuptor

Printeaza

 Pastravi la cuptor

Ingrediente:Pastravi la cuptor

  • 4 păstrăvi
  • 100 g unt
  • 100 ml ulei
  • 1 legatura pătrunjel verde
  • 1 linguriţă de busuioc uscat pentru fiecare peşte
  • 2 linguriţe boia
  • 2 linguriţe pi­per negru
  • 2 linguriţe piper roşu
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă păstrăvii, se spală şi se ung bine cu ulei pe dina­fară şi pe dinăuntru. Se taie pătrunjelul mărunt şi se ames­tecă într-un castron cu toate mirodeniile busuiocul, boiaua, piperul, sarea.

O parte din mi­rodenii se bagă în fiecare peşte, restul se presară pe deasupra. In fiecare peşte se pune câte o linguriţă de unt.

Fiecare păstrăv se înfăşoară în folie de alumi­niu, se pune în tavă şi se ţine la cuptor 45 de minute. Peştii se scot din cuptor şi se pun pe un platou, înfăşuraţi în folia de aluminiu, care se scoate numai după ce în farfurii s-a pus gar­nitura de cartofi natur, stropiţi cu lămâie.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Hmm…foarte gustos pastravul…vreau si eu!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.