Pastravi in sos de vin alb

Printeaza

O reteta delicioasa de pastravi in sos de vin alb din: pastravi, vin, apa, morcovi, ceapa, patrunjel, telina, boabe de piper, sare si felii de lamaie.

Ingrediente:Pastravi in sos de vin alb

  • 1 kg de păstrăvi
  • 1  l de vin
  • 1/4 l apă
  • 2   morcovi
  • 2 cepe
  • pătrunjel
  • 1 frunză de telină
  • 10 boabe de piper
  • sare
  • 2 – 3 felii de lămâie

 

Mod de preparare:

Păstrăvii îi curăţim bine, îi spălăm şi-i scurgem bine pe dinăuntru. Intr-un vas rece, punem peştele, apa, vinul, feliile de lămâie, morcovii tăiaţi rondele şi fierbem împreună cu ceapa tăiată, frunzele de pătrunjel întregi, frunzele de ţelină şi boabele de piper.

Focul îl facem mic şi fier­bem înfundat cca 25 minute. Luăm vasul de pe foc, scoa­tem cu grijă peştele şi turnăm peste el sosul. Se serveşte cu cartofi.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.