Pastrav umplut

Printeaza

Pastrav umplut

Ingrediente:Pastrav umplut

  • 6 păstrăvi
  • 2 linguri de oţet
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 fire de usturoi verde
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 ou
  • 2 linguri de orez fiert
  • 4 linguri de ulei
  • 2 fire de pătrunjel
  • 2 fire de ţelină
  • 50 g unt
  • 200 g hribi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Peştele se curăţă, se spalăşi se stropeşte cu sare şi oţet, apoi se lasă să stea timp de o jumătate de oră, se clăteşte la jet de apăşi se usucă cu un prosop.

Ciupercile se călesc în unt, după care se amestecă cu verdeaţa tocată, usturoiul zdrobit, oul, orezul, sarea, piperul şi ceapa tocată fin.

Cu acest amestec se umplu păstrăvii pe care îi prindem cu scobitori. Într-o tigaie de teflon punem ulei la încins şi prăjim peştele pe ambele părţi timp de 4-5 minute pe fiecare parte.

Se servesc pe platou decorat cu usturoi verde tocat şi frunze de ţelină.

Ca garnitură se pot servi cartofi natur, mămăliguţă, maioneză din usturoi şi smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.