Pastrav umplut cu macrou afumat
PrinteazaPastrav umplut cu macrou afumat din: păstrăvi, macrou afumat, orez fiert, lamaie, ulei de masline, sare, piper, cimbru, cartofi (sau paste, ulei, unt şi usturoi)
Ingrediente:
- 3 păstrăvi
- 1 macrou afumat
- 3 linguri orez fiert
- 2 lămâi
- ulei de măsline
- sare, piper, cimbru
Pentru garnitură:
- 500 g cartofi sau 300 g paste fierte, amestecate cu puţin ulei, unt şi usturoi
Mod de preparare:
Păstrăvii (pot fi înlocuiţi şi cu caras) bine spălaţi şi şterşi îi crestezi şi îi ungi bine cu sucul de la o lămâie şi cu puţin ulei de măsline, îi condimentezi în exterior şi în interior.
Umpli peştele cu carnea de la macrou, amestecată cu orezul fiert şi cu miezul de la lămâie, împachetezi peştele în folie de aluminiu şi-l aşezi într-o tavă, apoi îl introduci în cuptorul încins, timp de 20-25 de minute.
Serveşti păstrăvii cu garnitură de cartofi fierţi, natur sau de paste
Pastrav umplut cu macrou afumat
Pofta buna!