Pastrav cu lamaie si capere

Printeaza

O reteta de pastrav cu lamaie si capere din: pastrav, sare, piper, unt, ulei de masline, suc de lamaie, patrunjel, capere si lamaie.

Ingrediente:Pastrav cu lamaie si capere

  • 2 fileuri de pastrav, cu piele
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/8 lingurita piper negru macinat
  • 2 lingurite unt nesarat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 2 lingurite patrunjel tocat
  • 1/2 lingurita capere
  • 1 lamaie decojita, taiata

 

Mod de preparare:

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit, cresteaza putin fileul de peste. Intoarce fileurile si da-le cu sare si piper. Incinge 1/2 lingura unt si uleiul de masline intr-o tigaie. Pune fileurile cu coaja in sus si prajeste-le pana cand devin aurii, cam 3 minute.

Intoarce pestele si lasa-l pe foc inca 2 minute, pana cand coaja devine crocanta. Pune apoi pestele intr-un recipient cu capac, sa se pastreze cald. Adauga restul de 1 1/2 linguri unt in tigaie si lasa-l pana cand obtii un sos maroniu .

Adauga in el sucul de lamaie, patrunjelul, caperele si bucatile de lamaie. Toarna sosul peste pastrav. Pastravul se serveste cald, imediat.

Pastrav cu lamaie si capere

Pastrav cu lamaie si capere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.