Pastrav la tigaie

Printeaza

O reteta de pastrav la tigaie din: pastravi, lamaie, cimbru, usturoi, ceapa rosie, ulei, sare de mare, piper, malai, boia si marar.

Ingrediente:

  • 4 pastravi
  • o lamaie
  • cimbru
  • 4 catei de usturoi
  • 2 cepe rosii
  • ulei pentru prajit
  • sare de mare
  • piper negru macinat
  • 100 g malai
  • 2 lingurite boia dulce si iute
  • marar pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală peştele în apă rece. Se lasă pe un şervet absorbant să se scurgă. Se şterge, se stropeşte cu puţin ulei de măsline şi se condimentează cu sare şi piper. Se freacă cu condimente, iar în interior se pun un căţel de usturoi, o felie de lămâie si se lasă să stea 1 -2 ore la rece, la macerat.

Se curăţă şi se feliază ceapa roşie, se freacă cu sare si ulei şi se acoperă. Se scoate pestele de la rece. Se trece prin mălai şi se prăjeşte în uleiul încins. Se aşază pe un platou şi se acoperă cu ceapă roşie şi cu boia de ardei. Se ornează cu mărar proaspăt.

Pastrav la tigaie

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata pastravul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.