Pastrav la tigaie cu fricassee de mazare si chorizo

Printeaza

O reteta delicioasa de pastrav la tigaie cu fricassee de mazare si chorizo din: fileuri de pastrav de mare, unt, lamaie, ulei de masline, chorizo, cartofi, praf de boia dulce, supa de pui, mazare, capere, ceapa rosie, otet de vi rosu si o lingura de tarhon tocat.

Ingrediente:Pastrav la tigaie cu fricassee de mazare si chorizo

  • 2 fileuri păstrăv de mare, de aproximativ 150 g fiecare
  • 25 g de unt
  • 1 lămâie, tăiată în jumătate

pentru fricassee:

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 100 g de chorizo (sau alt cârnat bine condimentat, ca de exemplu cel de Pleşcoi), tăiat în cubuleţe
  • 350 g de cartofi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în cubuleţe mici
  • 1 praf boia de ardei dulce
  • 125 ml supă de pui proaspătă
  • 150 g de mazăre deja fiartă

pentru dressingul cald de capere:

  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri de capere mici, scurse
  • 1 ceapă roşie, tocată mărunt
  • 1 lingură oţet de vin roşu
  • 1 legătură mică de tarhon, tocată

 

Mod de preparare:

Se începe cu dressingul. Se încălzeşte o lingură de ulei de măsline într-o crăticioară. Se adaugă caperele şi ceapa şi se lasă pe foc 3 minute până când se înmoaie. Se stropeşte cu oţetul şi se lasă să fiarbă până când scade puţin, apoi se ia cratiţa de pe foc. Se adaugă restul de ulei şi tarhonul, apoi se lasă deoparte ca să se infuzeze frunzele.

Pentru fricassée, se încălzeşte uleiul într-o cratiţă, se adaugă chorizo şi se prăjeşte timp de 2 minute până când începe să devină crocant şi grăsimea începe să se topească. Se adaugă cartofii şi boiaua şi se mai lasă pe foc 5 minute, amestecând până când cartofii încep să se rumenească pe margini.

Cum se taie cartofii: Pentru aspect şi pentru o prăjire uniformă, înlătură capetele rotunjite ale cartofilor, astfel încât să obţii o formă regulată. Se taie cartofii în felii late şi se aşază una peste cealaltă. Se taie aceste felii în bucăţi lungi şi înguste. Bucăţile se taie perpendicular în cuburi egale.

Se toarnă deasupra supa de pui, se dă focul mai tare şi se fierbe totul 8-10 minute până când se evaporă lichidul aproape complet, iar cartofii sunt moi. Se adaugă amestecând mazărea şi se mai lasă pe foc 2 minute, până când se încălzeşte, apoi se lasă deoparte.

Folosind un cuţit ascuţit, se crestează pielea păstrăvului la intervale mici, apoi se asezonează generos cu sare de mare şi piper negru. Se încălzeşte untul într-o tigaie nonaderentă. Când începe să sfârâie, se aşază peştele cu grijă în tigaie, cu pielea în jos. Se prăjeşte 8 minute pe foc mic, până când pielea devine crocantă iar carnea este făcută aproape în întregime, mai puţin partea de deasupra.

Se întorc cu grijă fileurile de peşte pe partea cealaltă, apoi se stoarce deasupra sucul de la o jumătate de lămâie. Se mai lasă pe foc încă un minut, stropind carnea cu sucurile din tigaie din când în când. Se închide focul şi se lasă peştele în tigaie. Acum eşti gata să aranjezi totul pe farfurie.

Se aşază o lingură de fricassée în mijlocul farfuriei.  Se aşază încă o lingură de fricassée deasupra, ca să se formeze o grămăjoară. Se aşază fileul de peşte deasupra, cu pielea în sus. 4 Se toarnă dressing de capere cu o lingură lângă fricassée şi se serveşte. Reteta preluata de aici.

Pastrav la tigaie cu fricassee de mazare si chorizo

Pastrav la tigaie cu fricassee de mazare si chorizo

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.