Pastrav la gratar cu usturoi sau lamaie

Printeaza

Pastrav la gratar cu usturoi sau lamaie din: pastrav, malai, usturoi, ulei, marar, lamaie.

Ingrediente:

  • 1 kg pastrav
  • 100 g malai
  • 4 linguri ulei
  • 1 legatura de marar
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Se curăţă bine păstrăvii, se spală şi se taie în bucăţi de mărime potrivită.

După ce s-a încins grătarul, se unge cu puţin ulei, apoi se pun păstrăvii, tăvăliţi prin mălai, să se frigă pe ambele părţi.

Până se frige peştele, se pregăteşte un mujdei de usturoi, pentru cine are voie, sau un sos făcut din 2 linguri de ulei, zeamă de lămâie şi mărar tocat foarte fin.

Se poate combina acest sos cu mujdeiul, dupa preferinte. preferinţe.

Se pot servi şi cu zeamă de lămâie simplă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.