Pastrav la gratar cu smantana

Printeaza

Pastrav la gratar cu smantana

Ingrediente:Pastrav la gratar cu smantana

  • 4 păstrăvi potriviţi
  • 500 g ciuperci
  • 2 kg cartofi
  • 50 g unt
  • 2 legături pătrunjel verde
  • zeama de la 2 lămâi
  • 300 g smântână

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele de solzi şi de mărun­taie, îl speli bine şi îl usuci cu ajutorul unui prosop curat. îl poţi frige tăiat în două pe lung sau tăiat felii mai groase. Il sărezi şi îl frigi la foc moderat pe gră­tarul încins şi uns cu ulei.

După ce s-a fript (circa 30 de minute) storci peste el zeama de lămâie. Fierbi cartofii şi îi înăbuşi în unt, adaugi ciupercile şi mai laşi la foc mic.

Când este gata, presari pătrun­jel tocat. Peste peşte torni smântână şi serveşti cu garnitură de cartofi şi ciuperci. Poţi servi şi un pahar de vin alb.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.