Păstrăv la cuptor cu ciuperci

Printeaza

O reteta delicioasa de pastrav la cuptor cu: ardei capia, ciuperci, cepa, usturoi, sos de soia, praz, vin alb, pudra curry, ulei, sare, piper, rozmarin, lamaie, smantana.

Ingrediente:

  • 4 păstrăvi mai mici
  • 4 ardei capia
  • două cepe
  • 200 g ciuperci
  • 4 căţei de ustu­roi
  • două linguri cu sos de soia
  • un fir de praz
  • 200 ml vin alb
  • o linguriţă cu pudră de curry
  • 60 ml ulei
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • lămâie
  • smântână

 

Mod de preparare:

Păstrăvii se curăţă, se eviscerează şi se spală. Se ung cu ulei, se condimentează cu sare, piper şi pudră de curry şi se aşază pe un platou.

Ciupercile se spală, se taie fe­lii potrivit de groase şi se pun într-un bol. Prazul se spală, se taie rondele şi se pune lângă ciuperci.

Ardeii capia se spală, se curăţă de seminţe şi se taie felii, Se încinge uleiul într-o tigaie, se pun prazul, cepele tăiate felii şi se călesc zece minute. Se adaugă ciupercile, se călesc cinci minute şi se iau de pe foc.

Se pun păstrăvii pe pătrate de  hârtie de copt şi se aşază pe o tavă. Pe lângă păstrăvi se pun legumele călite, ardeiul, usturoiul feliat şi rozmarinul.

Se prind capetele hârtiei cu scobitori, se toarnă sosul de soia şi vinul, se închid pachetele de hârtie cu o scobitoare şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc potrivit 30-45 de minute, se scot şi se servesc imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.