Pastrav in sos de sofran si rodie

Printeaza

Pastrav in sos de sofran si rodie din: pastravi, rodie, patrunjel, vin, ulei de masline, coriandru, busuioc, lamaie, supa de carne, faina, smantana, suc de rodie, sofran, seminte de rodie, ceapa, usturoi, verdeturi de Provence, coriandru.

Ingrediente:Pastrav in sos de sofran si rodie

  • 3 păstrăvi
  • 1 rodie
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 pahar de vin alb
  • ulei de măsline
  • coriandru
  • busuioc
  • lămâie

Pentru sosul de şofran:

  • supă de carne
  • 1 lingură de făină
  • 1 ceaşcă de smântână
  • 1 ceaşcă suc de rodie amestecat cu vin alb
  • şofran

Pentru sosul de rodie:

  • seminţe de rodie
  • 1 ceapă roşie
  • 2 căţei de usturoi
  • verdeţuri de Provence
  • coriandru
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Speli foarte bine peştele curăţat, apoi îl scurgi sau îl ştergi şi faci câtevîa incizii pe fiecare parte. Inciziile au atât rolul de a permite un contact mai profund al marinatei, cât şi rol decorativ.

Ungi o folie de staniol cu puţin ulei de măsline şi aşezi peştele pe mijloc. Este foarte important să ungi folia, pentru că astfel nu se va lipi peştele de ea. Sărezi şi piperezi după gust, atât pe interior, cât şi pe exterior. Apoi umpli burta peştelui cu o felie groasă de lămâie, câteva frunze de pătrunjel şi boabe de coriandru.

Stropeşti peştele cu suc proaspăt de rodie amestecat cu vin alb. împachetezi păstrăvul, adunând marginile foliei de staniol deasupra peştelui.

Laşi la frigider timp de 2 ore, apoi coci la 180 de grade, aproximativ 30 de minute.

Pregăteşti sosul de şofran aşa:

Dizolvi o lingură de făină în smântână şi o adaugi peste supa de carne. Amesteci continuu, la foc mic, până se îngroaşă puţin. Adaugi în acest sos sucul de rodie amestecat cu vin alb şi amesteci până se încorporează bine. Adaugi un vârf de linguriţă de şofran. Amesteci şofranul până când sosul devine galben.

Pregăteşti sosul de’rodie aşa:

Căleşti ceapa tocată fin în foarte puţin ulei de măsline. Adaugi şi usturoiul tocat fin. Apoi adaugi puţină apă caldă şi un pic de suc de rodie. Presari puţină sare şi piper. Fierbi amestecul până când scade şi ajunge uşor siropos. Opreşti focul, adaugi verdeţurile de Provence, coriandrul şi seminţele de rodie.

Finalizezi aşa:

Pe un platou, ornezi cu sos de şofran şi de rodie şi aşezi păstrăvii, adaugi între ei felii de lămâie, decorezi cu sosul de şofran şi rodie, apoi cu frunze de rozmarin. Sen/eşti peştele alături de un pahar de vin alb.

E foarte gustos!

 

Pastrav in sos de sofran si rodie

Pastrav in sos de sofran si rodie

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.