Pastrav la gratar

Printeaza

Pastrav la gratar din: file de pastrav, sare grunjoasa, piper, cimbru, usturoi, ulei de masline, ceapa rosie, salata verde, ardei iute, otet balsamic, miere si patrunjel.

Ingrediente:

  • 800 g file de pastrav
  • sare grunjoasa
  • piper
  • cimbru
  • 4 catei de usturoi
  • 3-4 linguri ulei de masline

pentru salata:

  • o ceapa rosie
  • o salata verde
  • 2 ardei iuti
  • 2 linguri otet balsamic
  • ulei de masline
  • o lingura miere
  • patrunjel pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se curăţă usturoiul şi se pa­sează. Se adaugă ulei, cimbru, sare şi piper şi se ung bucăţile de peste.

Intre timp, se curăţă şi se spală ceapa şi salata verde. Oţetul balsamic, mierea, uleiul şi ceapa tocată mărunt se amestecă.

Se adaugă ardeiul iute, sare şi piper, iar la final se pune salata verde tăiată fin.

Se pun bucăţile de peşte pe grătarul uşor încins.

Se rume­nesc uniform şi se servesc cu salata verde.

Se ornează cu pătrunjel proaspăt.

 

Pastrav la gratar

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Delicios pastravul asta la gratar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.