Păstrăv la grătar cu caju şi unt cu usturoi

Printeaza

O reteta de pastrav la gratar cu caju si unt cu usturoi din: pastravi, ulei vegetal, cimbru, unt, caju, usturoi si suc de lamaie.

Ingrediente:Păstrăv la grătar cu caju şi unt cu usturoi

  • 2 păstrăvi, curăţaţi
  • ulei vegetal, pentru uns
  • 2 linguriţe de cimbru
  • 60g de unt
  • 60g de caju, crud
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • sucul de la 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Se încinge grătarul sau cuptorul pe funcţia grill.

Se crestează adânc pielea peştelui, de trei ori pe fiecare parte (se taie capetele, dacă preferi).

Se unge peştele cu ulei şi se asezonează, la exterior şi în interior, cu sare, piper şi cimbru.

Se coace pe grătar sau sub grill 4 minute pe fiecare parte, până piele devine rumenă şi carnea este tare la atingere.

Se topeşte untul într-o tigaie şi se prăjesc în el nucile caju.

Se adaugă usturoiul, apoi sucul de lămâie, sare şi piper după gust.

Se pune peştele pe farfurie şi se toarnă deasupra sosul de unt şi caju.

Se serveşte cu pâine sau cartofi fierţi.

Păstrăv la grătar cu caju şi unt cu usturoi

Păstrăv la grătar cu caju şi unt cu usturoi

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

File de pastrav la gratar

Pastrav cu sos de portocale

Pastrav cu sos de portocale din: pastrav, portocala, vin, ulei, unt, smantana, capere, sare, piper. Ingrediente: 500 g pastrav zeama de la o portocală 1 portocală pentru decor 50 g unt 125 g smântână 1 borcan cu capere (100 g) 1 pahar cu vin alb ulei de măsline sare piper alb piper negru   Mod […]

Pastrav cu coriandru la cuptor

Pastrav cu coriandru la cuptor

Pastrav cu coriandru la cuptor din: pastrav, coriandru, ceapa verde, ardei iuti, telina, usturoi, sos de soia, lamaie, ulei de susan, ardei, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 1 păstrăv 1 legătură coriandru verde 2 legături ceapă verde 1 bucată mică de ghimbir 2 ardei iuţi roşii 1 legătură ţelină verde 3 căţei de usturoi 2 […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.