Pastrav cu telina si usturoi

Printeaza

Pastrav cu telina si usturoi din: pastravi, ceapa, usturoi, telina, maioneza, lamaie, vin, sare, piper, otet.

 

Ingrediente:Pastrav_cu_telina_si_usturoi

  • 3-4 păstrăvi, de aproximativ 300-400 g fiecare
  • o ceapă
  • doi căţei de usturoi
  • 400 g ţelină
  • o cană de maioneză (pre­gătită dintr-un ou, untdelemn şi zeamă de lămâie)
  • două lămâie
  • un pahar cu vin alb
  • sare
  • piper
  • o lingură de oţet

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert două căni de apă cu sare, piper, vin, oţet.

Se aruncă în această zeamă ceapa şi usturoiul (tăiat felii).

Păstrăvii (curăţaţi, evisceraţi, spălaţi) se fierb 20 de minute în acest amestec, apoi se tra­ge vasul de pe foc şi se lasă să se ră­cească în zeama în care au fiert.

După ce s-au răcit, se scot, se lasă să se scurgă şi cu foarfecele de bucătărie li se taie capetele şi cozile.

Se extrage şira spină­rii. Ţelina se dă pe râzătoare, se stropeş­te cu zeama de la o lămâie şi apoi se amestecă bine cu maioneza.

Peştele se serveşte pe pat de ţeliină, cu câte un sfert de lămâie.

Pastrav cu telina si usturoi

Pastrav_cu_telina_si_usturoi

Pofta buna!


poate iti place si:

Pastrav umplut cu ardei

Pastrav umplut cu ardei

Pastrav umplut cu ardei din: pastravi, usturoi, vin, lamaie, nucsoara, rozmarin, patrunjel, ulei, ciuperci, porumb, ardei, morcov, telina, ardei, sare, piper, boia. Ingrediente: 4 păstrăvi 1-2 căţei de usturoi 1 pahar cu vin alb 1 lămâie nucşoară rozmarin verde pătrunjel verde ulei de măsline sare piper boia Pentru umplutura: 3-4 ciuperci proaspete 1 conservă mică […]

 

Pastrav la gratar cu rozmarin

Pastrav la gratar cu rozmarin

Pastrav la gratar cu rozmarin din: pastrav, lamaie, cimbru, rozmarin, usturoi, sare, piper.   Ingrediente:  4 peşti  o lămâie  100 ml ulei  o legătură cimbru  o legătură rozmarin  6 căţei de usturoi  sare  piper   Mod de preparare: Uleiul se amestecă cu cim­brul, rozmarinul, jumătate de lămâie si usturoiul pisat. Se presără peştele cu sare […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.