Păstrăv cu sos si orez

Printeaza

Păstrăv cu sos si orez din: pastravi, ulei de masline, sare, piper, ceapa, usturoi, sos tomat cu legume si busuioc, apa, sare, piper, busuioc, oregano, orez, supa de legume, boabe de piper, ulei extravirgin de masline.

Ingrediente:Pastrav_cu_sos_si_orez

  • 2 pastravi
  • 30 ml ulei de masline
  • sare
  • piper

pentru sos:

  • 1 ceapa mica
  • 3 catei de usturoi
  • 8 linguri sos tomat cu legume si busuioc
  • 10 linguri apa
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin
  • busuioc uscat
  • oregano uscat

pentru garnitura:

  • 250 g orez
  • 1 l supa de legume
  • sare
  • 5-6 boabe de piper
  • 1 lingura ulei extravirgin de masline

 

Mod de preparare:

Speli orezul şi il pui la fiert în supa fierbinte cu puţină sare şi boabele de piper.

Când a fiert, îl scurgi, îl sărezi după gust, îl amesteci cu uleiul şi îl păstrezi la cald. Cureţi şi speli peştele, după care îi tai în rondele groase.

Desfaci pe jumătate rondelele şi le scoţi oasele. Sărezi şi piperezi fiecare bucată, le ungi cu ulei şi le laşi să se marineze pentru cel puţin 1 oră.

Pentru sos, tai ceapa şi usturoiul şi le cureţi, înăbuşi ceapa şi usturoiul în ulei de măsline şi puţină apă.

După câteva minute, torni sosul de roşii diluat cu 100 ml apă, adaugi sare după gust şi condimentele şi le laşi pe foc până când sosul se îngroaşă.

Scoţi foile de dafin şi pasezi sosul, după ce s-a răcit. Inăbuşi bucăţile de peşte într-o tigaie cu ulei şi puţină apă, întorcându-le pe toate părţile până se pătrund.

Serveşti bucăţile de peşte cu garnitură de orez, stropite cu sosul tomat.

Păstrăv cu sos si orez

Pastrav_cu_sos_si_orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.