Păstrăv cu sos roşu

Printeaza

O reteta delicioasa de pastrav cu:rosii, arpagic, capere, ardei capia, morcov, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei, oregano, malai, cimbru, ardei iute.

Ingrediente:

  • 4 păstrăvi
  • două conserve cu roşii
  • 200 g arpagic
  • o lingură ccu capere
  • doi ardei capia
  • un morcov
  • o ceapă
  • 4 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • oregano
  • mălai
  • cimbru
  • ardei iute

 

Mod de preparare:

Păstrăvii se curăţă, se eviscerează, li se scoate şira spinării şi se spală. Se ung cu ulei, se condimentează, se frig pe grătarul încins sau se coc în cuptor în puţină apă.

Arpagicul, ceapa şi usturoiul se curăţă de foi şi se spală.

Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt, iar arpagicul se lasă întreg. Ardeii capia se curăţă de seminţe şi se taie bucăţi.

Morcovul se curăţă de coajă, se spală, se taie felii subţiri şi se pune pe o farfurie.

Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se călesc ardeii şi morcovul, apoi se adaugă ceapa şi usturoiul.

Se ţin cinci minute pe foc, se adaugă roşiile, sare şi piper.

Se fierbe totul 15 minute, se pasează cu un blender, se adaugă arpagicul călit separat în puţini ulei, caperele şi se mai fierbe zecfe minute.

Se aşază păstrăvii pe farfurii, se toarnă deasuppra sosul de legume şi se presară si oregano tocat.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Pastravi cu pesto de patrunjel

Pastravi cu pesto de patrunjel din: pastravi, usturoi verde, ulei de masline extravirgin, lamaie, alune, sare, piper, patrunjel, cimbru. Ingrediente: 4 păstrăvi 1 legătură usturoi verde 100 ml ulei de măsline extravirgin ¼ lămâie 100 g nuci sau alune sare piper măcinat patrunjel cimbru     Mod de preparare: Cureți peștii, îi speli bine, iar […]

 

Pastrav cu sos de sofran

Pastrav cu sos de sofran

Pastrav cu sos de sofran din: pastravi, rodie, patrunjel, vin, ulei de masline, coriandru, busuioc, lamaie, supa de carne, faina, smantana, suc de rodie, sofran, seminte de rodie, ceapa, usturoi, verdeturi de Provence, coriandru. Ingrediente: 3 păstrăvi 1 rodie 1 legătură pătrunjel 1 pahar de vin alb ulei de măsline coriandru busuioc lămâie Pentru sosul de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.