Păstrav cu sos fin de unt

Printeaza

Păstrav cu sos fin de unt

Ingrediente:Pastrav cu sos fin de unt

  • 6 păstrăvi
  • 2 lin­guri oţet
  • 3 linguri apă
  • 4 gălbenuşuri
  • 1 şi 1/2 pachete de unt
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Cureţi păstrăvii, îi speli, îi usuci pe un şervet special de bucătărie, apoi îi presari cu sare, piper, pui în fiecare câte o bucăţică de unt, îi înfăşori în folie de aluminiu şi-i dai la cuptor pentru 20-25 de minute.

In acest timp prepari sosul: fierbi oţetul cu 3 linguri de apă şi când dă în clocot treci cratiţa pe baie de aburi şi adaugi gălbenuşurile unul câte unul, amestecând continuu. Nu adaugi următorul gălbenuş până nu l-ai încorporat complet pe cel de dinainte!

Pui apoi 1 pachet de unt bucată cu bucată amestecând energic, iei sosul de pe foc şi potriveşti gustul de sare şi piper. Cea mai bună garnitură sunt cartofii natur.

Păstrav cu sos fin de unt

Pastrav cu sos fin de unt

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.