Pastrav cu sos alb

Printeaza

Pastrav cu sos alb din: pastravi, ulei, oregano, unt, faina, lapte, smantana, piper, sare, ulei, orez, unt, rozmarin, ceapa.

Ingrediente:Pastrav_cu_sos_alb

  • 4 pastravi somonati potriviti
  • ulei
  • oregano

pentru sos:

  • 20 g unt
  • 20 g faina
  • 200 ml lapte
  • 30 ml smantana
  • 1 varf cutit piper
  • sare
  • ulei

pentru garnitura:

  • 150 g orez cu bob lung
  • unt
  • sare

pentru decor:

  • 4 tije de rozmarin sau tarhon
  • frunze de ceapa chivas

 

Mod de preparare:

Speli orezul în 3-4 ape si-l pui la fiert. Când este gata, îl scurgi şi-l pui într-un bol. Il amesteci cu untul şi sarea, după gust. Acoperi vasul cu un capac. Cureţi peştele, îl speli şi-l usuci pe şerveţele de bucătărie. Il condimentezi pe interior cu oregano.

Incingi puţin ulei într-o tigaie antiaderentă şi prăjeşti păstrăvii, pe rând, câte 5 minute pe fiecare parte. Când sunt gata, îi pui pe un platou şi-i acoperi cu un capac, să nu se răcească.

Pentru sos, pui untul la topit într-o cratiţa şi adaugi făina. Căleşti la foc mediu, amestecând continuu până când compoziţia se omogenizează şi devine gălbuie. Stingi cu laptele rece şi continui să amesteci. Cand sosul clocoteşte şi începe să se îngroaşe, adaugi sare şi piper. Mai laşi să fiarbă 10 minute. Apoi adaugi smântână şi laşi la fiert încă 5 minute.

Pentru o consistenţă mai fină, trebuie să strecori sosul printr-o sită sau prin tifon.

In momentul servirii, torni câteva linguri de sos alb pe o farfurie, aşezi peştele fără piele şi adaugi două cupe de orez. Decorezi cu frunze tocate de ceapă chivas şi tije de rozmarin sau de tarhon şi i serveşti peştele cald.

Pastrav cu sos alb

Pastrav_cu_sos_alb

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun pastravul, nu prea mi-a iesit sosul, sau cel putin mie nu mi s-a parut cine stie ce

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.