Păstrăv cu salată de telină

Printeaza

Păstrăv cu salată de telină din: telina, mere, miez de nuca, lamai, ceapa, pastrav, nucsoara, usturoi, rozmarin, ulei de masline, sare, piper, castravete murat si gogonele.

Ingrediente:Pastrav_cu_salata_de_telina

  • 500 g telina
  • doua mere
  • 50 g miez de nuca
  • doua lamai
  • o ceapa alba
  • 4 fileuri de pastrav cu piele
  • 3 g nucsoara
  • 4 catei de usturoi
  • 4 crengute de rozmarin
  • 20 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • castarvete murat
  • gogonele

 

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Miezul de nucă se toacă mărunt şi se pune peste ceapă. Ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dă prin răzătoarea cu ochiuri mici. Merele se spală, se curăţă de coajă şi căsuţa cu seminţe şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Se pun toate ingredientele într-un bol, se adaugă suc de lămâie după gust, sare, piper şi uleiul de măsline. Se amestecă totul până se încorporează toate ingredientele, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece până în momentul servirii.

Fileurile de păstrăv se condimenteaza. Se aşază cu partea cu piele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se stropesc cu suc de lămâiie. Se presara nucsoara, felii de usturoi, rozmarin si se introduc in cuptorul incins. Se coc la foc mediu 25-30 de minute, apoi se servesc alaturi de salata de telina.

La salata de telina se mai pot adauga castraveti murati sau gogonele tocate marunt.

Păstrăv cu salată de telină

Pastrav_cu_salata_de_telina

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.