Păstrăv cu miez de nuci

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de pastrav cu miez de nuci din: pastravi, miez de nuca, rom, unt, sare si piper.

Ingrediente:Păstrăv cu miez de nuci

  • 2 păstrăvi de 250 g fiecare
  • 20 g miez de nucă făină
  • 1/2 pahar de rom
  • 10 g unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi păstrăvul, clătiţi-l sub un jet de apă rece şi uscaţi-l cu hârtie absorbantă de bucătărie. Daţi sare şi piper în interior, tre­ceţi bucăţile întregi prin făină şi scuturaţi-le uşor, ţinându-le de coadă, pentru a elimina excesul de făină.

Intr-o tigaie mare, faceţi spumă untul încins şi prăjiţi păstrăvii, întorcându-i la jumătatea timpului de prăjire, cu o paletă. Scoateţi peştele din unt cu o spumieră şi aşezaţi-l pe hârtie absorbantă de bucătărie, ca să se scurgă de grăsime, apoi aşezaţi-l pe un platou.

Adăugaţi în sosul obţinut prin prăjirea peş­telui untul rămas şi miezul de nucă tocat mare; stropiţi cu rom şi lăsaţi-l să se evapo- re la foc iute. Turnaţi sosul peste peşte şi aduceţi platoul fierbinte la masă.

Păstrăv cu miez de nuci

Păstrăv cu miez de nuci

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.