Pastrav cu legume si busuioc la cuptor

Printeaza

Pastrav cu legume si busuioc la cuptor din: ardei gras, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin alb, bulion, rosii cherry, capere, masline, busuioc, pastrav, sare, piper.

Ingrediente: Pastrav_cu_legume_si_busuioc_la_cuptor

  • 2 ardei graşi roşii
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 cepe tocate
  • 1 căţel de usturoi tocat
  • 50 ml vin alb
  • 100 g bulion
  • 250 g roşii cherry tăiate jumătăţi
  • 1 lingură capere
  • 2 linguri rondele de măsline negre
  • 2 fire de busuioc
  • 4 păstrăvi evisceraţi (a 250 g)
  • sare si piper

Mod de preparare:

Se decojesc ardeii copţi şi se taie bucăţele. Se încing 2 linguri de ulei şi se prăjeşte ceapa, apoi se adaugă usturoiul şi se prăjesc împreună cca 1 minut apoi se adaugă ardeii graşi. Se toarnă vin şi se adaugă bulion şi roşii. Se amestecă şi se dau în clocot; apoi se reduce temperatura, se acoperă vasul cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 10-15 minute. Eventual se mai adaugă apă sau supă.

Se crestează pielea păstrăvilor în mai multe locuri; se sărează, se piperează şi se ung cu ulei. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt; se coc 20 minute în cuptorul încins la 190 °C. Intre timp se pasează compoziţia de ardei; se adaugă capere şi măsline.

Se presară frunze de busuioc. Se serveşte alături de păstrăvii la cuptor.

Pastrav cu legume si busuioc la cuptor

Pastrav_cu_legume_si_busuioc_la_cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.