Păstrăv cu ghimbir şi morcovi

Printeaza

Păstrăv cu ghimbir şi morcovi din: pastravi, sos de soia, miere, ghimbir murat, morcovi, usturoi, lamai, salvie, oregano, ulei de masline, unt, zahar tos, ghimbir murat, sare, piper.

Ingrediente:Pastrav_cu_ghimbir_si_morcovi

  • 4 pastravi
  • sos de soia
  • doua linguri cu miere
  • ghimbir murat
  • un kg morcovi
  • doi catei de usturoi
  • 4 lamai
  • o crenguta de salvie
  • o crenguta de oregano
  • 100 ml ulei de masline
  • 50 g unt
  • zahar tos
  • 5 g ghimbir ras
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pastravii se curăţă, se eviscerează, se spală şi se condimentează. Intr-un bol se pun mierea, două linguri cu ghimbir murat feliat, două linguri cu sos de soia şi piper după gust. Se toarnă puţin ulei de măsline şi se amestecă până se omogenizează.

Se ung peştii cu sos şi se aşază într-o tavă tapetată cu felii de la trei lămâi. Se crestează păstrăvii din loc în loc, se introduc felii de usturoi şi se stropesc cu restul de sos.

Se presară salvie şi oregano, se introduce tava în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până pot fi pătrunşi cu dinţii unei furculiţe.

Se scot, se acoperă cu un capac sau cu folie de aluminiu şi se păstrează la cald.

Morcovii se curăţă de coajă, se spală, se taie bastona- şe şi se fierb în apă cu sare 15 minute.

Se scurg, se amestecă cu sare, piper, salvie, se stropesc cu suc de lămâie în care s-a dizolvat o lingură cu zahăr şi se pun la călit în unt.

Se adaugă restul de ulei, ghimbirul ras şi se ţin pe foc 10 minute.

Păstrăvii se servesc calzi, alături de morcovii cu ghimbir.

Păstrăv cu ghimbir şi morcovi

Pastrav_cu_ghimbir_si_morcovi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.