Pastrav cu fasole verde si sunca uscata

Printeaza

Pastrav cu fasole verde si sunca uscata din: păstrăv, sare, piper, lămâi, unt, cimbru, pancetta (şuncă uscată), ulei de măsline, fasole verde, usturoi, oţet balsamic.

Pastrav_cu_fasole_verde_si_sunca_uscata

Ingrediente:

  • 4 păstrăvi evisceraţi cu cap
  •  sare, piper
  • 2 lămâi tăiate felii
  •  1 lingură mare unt
  •  1 legătură cimbru
  • 8 felii pancetta (şuncă uscată)
  • 4 linguri ulei de măsline
  •  400 g fasole verde
  • 4 căţei de usturoi tăiaţi felii
  • 2 linguri oţet balsamic

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 220 °C; Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se spală peştele, se şterge şi se crestează transver­sal.

Se sărează şi se piperează în interior şi la exterior; se repartizează pe o tavă cu crestăturile în sus.

Se umple fiecare peşte cu felii de lămâie, două fire de cimbru şi puţin unt. Se pun de­oparte 4 felii de lămâie.

Restul de cimbru se repartizează pe păstrăvii umpluţi şi se aşază pe fiecare câte o felie de lămâie.

Se acoperă cu o felie de şuncă şi se înfăşoară  fiecare-peşte. Se stropesc cu puţin ulei; se coc 15-20 min. până ce şunca devine cro­cantă. .

Se opăreşte fasolea în apă clocotită 3-5 min.; se trece prin jet de apă rece. Se încinge untul într-o tigaie şi se căleşte ustu­roiul cca 3 min.

Se adaugă fasolea şi se ia’ . totul de pe foc; se adaugă sare şi oţet balsa­mic. Peştele se serveşte cu fasolea verde.

Pastrav cu fasole verde si sunca uscata

Pastrav_cu_fasole_verde_si_sunca_uscata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.