Păstrăv afumat

Printeaza

 Păstrăv afumat

Ingrediente:

  • păstrăvi (200 g minimum la bucată dar e mai bun afumat cel mare)
  • sare

Mod de preparare:

Se spală păstrăvul, se taie pe burtă, se curăţă de toate, mai ales de branhii. Se sărează bine peste tot, se lasă o zi şi o noapte în zeama lui, să se pătrundă se scurge, se clăteşte scurt, se lasă în vânt câteva ore, să se usuce .

Se trece prin ambii ochi o ţepuşă, se atârnă în afumătoare se face un fum călduţ, subţire, din rumeguş şi cetină de brad, 1 zi, şi apoi, 2-3 zile, fum rece.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • pastrav afumat
  • pastrav afumat retete

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.