Pastrama de vitel

Printeaza

Pastrama de vitel din: muschi de vitel, sare, ulei de masline, cimbru, coriandru, piper, boia, busuioc, oregano, usturoi.

Ingrediente:Pastrama de vitel

  • 1,5 kg muşchi de viţel
  • 2 linguri sare
  • 100 ml ulei de măsline
  • 2 linguri cimbru
  • 2 linguri coriandru
  • 1 lingură piper
  • 2 linguri boia dulce
  • 2 linguri busuioc
  • 2 linguri oregano
  • 2 linguri usturoi pisat

 

Mod de preparare:

Speli carnea şi o laşi întreagă în apă cu sare (1 lingură cu vârf de sare la 1 l de apă).

Laşi car­nea peste noapte în această sa­ramură la rece.

A doua zi, scoţi carnea şi o ştergi foarte bine cu un şervet uscat. Amesteci ule­iul cu toate ingredientele de mai sus şi freci foarte bine carnea cu acest amestec.

Opţional, poţi pune peste carne câteva fâşii de slăninuţă afumată, înveleşti carnea ermetic, în hârtie de copt.

Aşezi carnea astfel înve­lită într-o tavă şi o dai la cuptorul încins în prealabil, timp de 30-40 de minute, la foc potrivit.

Rupi hârtia şi o mai laşi la cuptor, la foc maxim, timp de 30-40 de minute, închizi cuptorul şi o laşi în cupto­rul încins până se răceşte.

Tai carnea felii şi presari deasupra câteva picături din sosul care se află în tavă.

Pentru decor, poţi folosi o rămurică de cimbru.

 

Pastrama de vitel

Pastrama de vitel

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • pastrama de vita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.