Pastrama de oaie cu legume

Printeaza

Pastrama de oaie cu legume din: carne de oaie, morcovi, fasole verde, mazare, porumb, orez, ceapa, boia, sare, piper, usturoi, rozmarin, ulei, iaurt, mustar.

Ingrediente:Pastrama de oaie cu legume

  • 800 g came de oaie
  • doi morcovi
  • 500 g fasole verde
  • 300 g mazăre
  • 100 g boabe de porumb
  • 200 g orez
  • o ceapă
  • o jumătate de linguriţă de boia iute
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • rozmarin
  • usturoi
  • iaurt
  • muştar

 

Mod de preparare:

Fasolea verde se spală, se cură­ţă codiţele şi se taie în bucăţele. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se toacă în cubuleţe.

Se pum într-un castron, alături de fasolea verde, boabele de porumb şi i mazărea spălată. Ceapa se curăţă dde foi, se spală şi se toacă mărunt. Seî pune la călit într-o cratiţă şi se ţine până când devine aurie.

Se adaugă orezul, se căleşte timp de cinci minute şi se toarnă o cană de apă. Se condi­mentează cu sare şi piper şi, când este pe jumătate fiert, se adaugă fasolea verde, mazărea şi morcovii. Se lasă să fiarbă până când morcovii s-au înmuiat, se mai adaugă apă dacă este nevoie, apoi se opreşte focul şi se acoperă cratiţa cu un capac.

Carnea de oaie se spală, se unge cu ulei, se presară boia şi se condimentează. Se frige pe grătarul încins şi se serveşte alături de legumele calde, presărate cu rozmarin tocat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.