Pastrama de manzat

Printeaza

Pastrama de manzat

Mod de preparare:

Se taie bucăţi late de carne de 3-5 cm grosime.Se dau cu sare multă şi se lasă în copaie 8-10 zile

Se spală carnea-n trei ape şi se pune sub teasc, o zi şi o noapte, să-i iasă zemurile cele rele

Se amestecă într-un litru de vin bun şi vechi 3 linguri de silitră, 250 g chimion praf, 5 căpăţâni de usturoi pisat, 5 ardei pipătuş praf .Pastrama se freacă cu această pastă şi apoi se lasă să-şi ia damf bun, încă 2-3 zile, în copaie, cu zeama asta, întorcând-o tot mereu pe amân­două părţile.

Se scurge, se pune-n vânt, să se zvînte bine, apoi se spânzură în loc uscat şi răcoros.

Pastrama de manzat

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.