Pasteta din carne de porc si cartofi

Printeaza

O reteta gustoasa de pasteta din carne de porc, cartofi, ceapa, patrunjel, cimbru, foi de dafin, vin alb sec, sare, piper, faina, oua si unt.

Ingrediente: Pasteta din carne de porc si cartofi

  • 500 g carne de porc
  • 700 g cartofi
  • 2 cepe
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 250 ml vin alb sec
  • 2 linguri unt
  • sare
  • piper

Ingrediente aluat:

  • 300 g făină
  • 150 g unt
  • 1 gălbenuş
  • 1/2 pahar de apă
  • sare

Mod de preparare:

Cu o zi înainte să prepari pasteta, tai carnea bucăţi într-un castron, împreună cu cele 2 cepe tăiate mărunt, pătrunjelul verde tocat, cimbrul, foaia de dafin şi vinul. Acoperi şi laşi la rece pana a doua zi, având grijă să întorci carnea de 2-3 ori.

Frămânţi într-un vas făina, untul tăiat cubuleţe, sare şi apă. Faci o minge de aluat, pe care o laşi la rece 2 ore.

Pui cartofii la fiert în coajă, apoi îi cureţi şi îi tai felii. Scoţi carnea din marinată şi, împreună cu ceapa, o prăjeşti în unt la foc viu, amestecând mereu. O iei de pe foc şi o laşi să se răcească, împărţi aluatul în două părţi inegale.

Intinzi bucata mai mică într-o formă de tartă, pui un rând de felii de cartofi de jur împrejur şi laşi mijlocul liber. In mijlocul tartei, pui carnea prăjită cu ceapa, ca o grămăjoară, acoperi cu un alt strat de cartofi pui a doua foaie de aluat. Suprapui cele două foi de aluat şi le presezi, ca să se lipească între ele.Deasupra, ungi aluatul cu gălbenuşul bătut şi dai pasteta la cuptor pentru 1 şi 1/2 oră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.