Pastetă de pui în crusta

Printeaza

Pastetă de pui în crusta din: faina, unt rece, branza de vaci, sare, piept de pui, usturoi, smantana, albusuri, masline verzi, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Pasteta_de_pui_în_crusta

pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 250 g unt rece
  • 25 g branza de vaci bine scursa
  • sare

pentru umplutura:

  • 2 bucati piept de pui dezosat
  • 2-3 catei de usturoi
  • 3 linguri smantana groasa
  • 2 albusuri
  • 150 g masline verzi sau fistic
  • unt sau ulei pentru uns tava
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cerni făina cu linguriţă de sare, o freci cu untul rece tăiat bucăţele până când se for­mează o compoziţie nisipoa­să. Adaugi brânza de vaci şi frămânţi energic până devi­ne un aluat omogen, elastic, uşor de modelat. îl înveleşti în folie alimentară şi-l laşi la rece circa 30 de minute.

Intre timp, treci, de două ori, carnea de pui prin maşi­na de tocat pentru a obţine o pastă foarte fină. Adaugi usturoiul zdrobit, smântână, albuşurile, măslinele felia- te, sare şi piper, după gust.

Amesteci foarte bine. Intinzi aluatul în foa­ie subţire cât lungimea tăvii, aşezi pasteta şi rulezi. Pui ru- loul într-o tavă unsă cu puţin unt şi o coci circa 45 de mi­nute, la foc potrivit. O tai felii după ce se răceşte.

Pastetă de pui în crusta

Pasteta_de_pui_în_crusta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.