Pasteles sau Tamales

Printeaza

Pasteles sau Tamales din: carne de porc, sunca, ceapa, usturoi, pasta de tomate, ardei gras, patrunjel, pesmet, faina de porumb, sare si piper.

Ingrediente:Pasteles_sau_Tamales

  • 1,2 carne tocata de porc
  • 250 g sunca de Praga
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 ardei gras verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 100 g pesmet
  • 100 g faina de porumb
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare

Amestecaţi într-un castron mare carnea tocată cu şunca tocată cât mai mărunt sau dată prin maşina de tocat.

Adăugaţi ceapa curăţată, spălată şi dată pe răzătoarea mică, usturoiul, pisat şi ardeiul gras tocat cât mai mărunt.

Puneţi şi pătrunjelul tocat mărunt, pasta de tomate, sare şi piper după gust.

Presăraţi amestecul cu făina de po­rumb si amestecaţi bine compoziţia. Luaţi apoi din compoziţie şi formaţi un fel de chiftele cilindrice dar ascuţite la capete.

Treceţi-le prin pesmet şi prăjiţi-le în ulei până când se rumenesc bine pe toate părţile. Scoateţi-le pe şerveţele absorbante şi lăsaţi-le să se scurgă de ulei. Serviţi-le calde, cu salată de crudităţi sau salată de varză cu morcov.

Intr-o altă variantă, mai des folosită în ţările din America de Sud, Pasteles sau Tamales se prepară umplând foi de ştiulete de porumb sau frunze de banan cu compoziţia de mai sus.

Acestea se fierb apoi în apă cu sare.

Pasteles sau Tamales

Pasteles_sau_Tamales

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.